Activităţi proiectate pentru preşcolari, 4-5 ani (Ghid orientativ Online)

Cum a fost gândit acest ghid? 

Am grupa mijlocie. Lucrez cu copiii de 4-5 ani. Mai întâi, vreau să știu despre caracteristicile dezvoltării copilului de 4-5 ani, care mă vor ajuta în lucrul cu cei mici. Capitolul I oferă pe larg informații și sugestii în acest sens. 

Am o proiectare orientativă pe un an în capitolul III. Posibil să nu îmi aduc aminte etapele unei activități pe care doresc să o desfășor cu copiii în ziua respectivă. Atunci merg la capitolul I și preiau informații despre etapele activităților. 

Vreau să știu cum se completează Fișa de progres individual al copilului preșcolar, atunci merg la capitolul IV, unde găsesc și alte informații utile despre evaluare.

 Doresc să caut alte tranziții, deprinderi decât cele proiectate în panificare, voi găsi în capitolul V exemple care pot fi folosite.

 Sunt la început de drum în cariera didactică și am de făcut un proiect didactic. Doresc să fie creația mea, personală. Capitolul VI vine în ajutorul d-voastră cu indicații în realizarea unui proiect, având și exemple de proiecte didactice, mai ales la educație fizică și educație muzicală, unde proiectarea are anumite caracteristici. Ultimul capitol, vă oferă informații despre planificarea anuală la matematică și educație fizică, căutate de multe ori pe grup. 

Dacă aveți un copil cu CES, veți găsi model de Plan/program de intervenție personalizat, acel PIP, fișă de caracterizare psihopedagogică, program de remediere și, printre atâtea, sunt strecurate câteva jocuri pentru 4-5 ani. Ghidul este amplu, deoarece am dorit să vin în sprijinul educatorului care lucrează cu copiii la grupă și are nevoie în permanență de ghidare, de informații. Am cautat să abordez subiecte pe care am văzut că se caută pe grupul ACTIVITĂȚI GRĂDINIȚE și care sunt necesare în activitatea educatorului.

Share articol pe Facebook

Lasă un răspuns